Det er jo svært at påpege, hvornår andre mennesker skal gå ud af eller ind i aktiemarkedet. Men den store usikkerhed om rentestigninger og en inflation, der måske bider sig fast, giver noget at tænke over, vil jeg mene.

Negative renter som dit hovedargument

Jeg har talt med en del kvinder lige nu, som har nævnt bankernes negative renter, som grunden til at de nu (endelig) tager springer ind på aktiemarkedet og deltager i kapløbet om de gode aktieinvesteringer.

Til dem siger jeg gerne, at der må være en grund til, at de indtil nu har ladet pengene stå i banken. Det kan være tryghed? At man ved, hvad man har på ens konto, men ikke hvad man får ved aktieinvesteringer?

Det er de nødt til at forholde sig til. Jeg plejer gerne at anskueliggøre, hvad den negative rente rent faktisk betyder for ens pengepung. Selv om du taber penge, er det en kendt risikofaktor. Du har ikke en kendt risikofaktor med aktier.

Det kan også være, at du har lån i din bolig og ved, hvor billigt de samme lave renter gør et lån af selv en betragtelig størrelse. Så den med gyngerne og karrusellerne holder stadigvæk og bør også indgå i dine overvejelser.

Fra krusning med negative rente til aktieblæst

Lige nu er aktiemarkedet fyldt med modstridende argumenter for, hvad du bør gøre og hvilke aktier du skal investere i. Det gør det ikke nemt at begynde som investor. Så bliver du forvirret, kan det slås fast, at det gør de fleste af os lige nu. Flere forudsiger aktiekorrektion, og det kan betyder at dine nyindkøbte aktier kan falde med 10-15 pct. Så bliver minus i banken måske en forudsigeligt skvulp, som sikkert gør dit irriteret, men næppe søvnløs.

Hvad gør du så?

Du gør dig klar til en forsommer med rystelser. Det kan være, at du spotter de rigtige aktievindere eller tidens mange digitale rådgivere allerede har talt dem varme på dine vegne. Så kan det være, din tid som ny investor går som en drøm.

Men for de fleste af os er en tid med rystelser som vi har set gennem det sidste stykke tid en påmindelse om ikke at investere for mere, end du har det godt med at tabe.

Det er nok det vigtigste budskab herfra: negative renter eller ej.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.