”Udbyttet er den del af indtjeningen i en afdeling, som bliver udbetalt til investorerne. Udbyttet beregnes ud fra lovgivningen og regnskabsmæssige regler og ikke ud fra det faktiske resultat. Det betyder, at udbyttets størrelse reelt ikke fortæller noget om, hvordan afkastet har været.
… Da udbyttet er en del af det samlede afkast, vil du som investor opleve at kursen på dine investeringsbeviser vil falde i forbindelse med udbytte-betalingen. Kursændringen vil typisk svare til det udbytte der udbetales” ( fra Sparinvest)
I skrivende stund ( 19 februar, 2014) har jeg ikke styr på helt præcist, hvad der bestemmer udbyttet, men jeg antager at det drejer sig om, hvordan de aktier/obligationer som investeringsafdelingen har investeret i har klaret sig. Men jeg har ikke undersøgt det endnu.
Ikke alle investeringsforeningers afdelinger udbetaler udbytte – Den første investeringsforening jeg valgte omkring januar er en akkumuleret afdeling – det betyder at jeg ikke modtager udbytte, men at det automatisk geninvesteret. Det er ikke noget jeg tænkte over da jeg lavede min første investering. Bortset fra at jeg ikke kan få udbetalt noget, ved jeg endnu ikke, om det har andre betydninger også.