Som mange andre kvinder havde jeg ikke forstand på investeringer, da jeg startede denne blog i begyndelsen af 2014. Når jeg læste noget om det, forstod jeg det sjældent, og det var ikke noget andre kvinder og jeg diskuterede( selv om vi jo taler om alt muligt hele tiden). Det er åbenbart et lidt lukket land for mange af os, hvis man ikke er lige frem er ansat i en bank eller i et finansieringsinstitut.

Men hvad kan man gøre, hvis man nu lige pludselig vil vide noget om dette lukkede land og måske blive bedre til at tage vare på de penge, som man gerne vil spare op og faktisk synes, det er dum at nøjes med den rente, som banken tilbyder småsparere som mig selv? Jeg ville derfor prøve at se, om jeg kunne blive klogere på investeringer og måske få andre som mig selv til at blive bedre til at forstå og til at investere. Også selv om vi kun har få midler og ikke er millionærer.

Det var et tillæg i JyllandsPosten lige før julen 2013 om investeringsforeninger, der satte disse tanker i gang. Jeg læste det hele, men følte samtidig at det var skrevet til en inviet flok, som jeg ikke selv tilhørte. Jeg er både voksen og veluddannet, men havde ikke fået de nødvendige indvielsesritualer. Dem ville jeg nu forsøge at tilegne mig….

Helle Christiansen, skribent