Jeg anbefalet sjældent enkelt aktier. Jeg synes, at hver enkelt kvinde og mand – ung som gammel – skal foretage individuelle og frie valg på aktiefronten.

For mig giver for mange info støj – jeg nørder helst i fred og ro.

Men jeg har læst mig til, at kvinder meget gerne vil have anbefalinger. Det er lidt for uinteressant at anbefale de 25 største danske aktier – som en del gør.  Så jeg vælger en af mine yndlingsaktier: Adidias – Her er der sammenhæng mellem kursvækst og ansvarlige strategi.

 Aktie med ansvarlig/bæredygtig strategi

Det har Adidas været længe. Derfor er de i min portefølje og bliver her.

Adidas har længe arbejdet med at genanvende plastik. Vi skal en del år tilbage før de første sko i dette materiale var en realitet. I 2024 vil alt plastik være ”recycled” og allerede her i 2018 starter de mod mål i hele deres værdikæde, således at de kan ”spare” 40 tons plastik om året.

Tom snak eller?

Når jeg holder foredrag om bæredygtige investeringer, kan der af og til være en enkelt kvinde tilstede, som forlanger, at jeg personligt står til ansvar for om en anbefaling af aktier og virksomheder med en ansvarlig/bæredygtig strategi kan holde hele vejen rundt. Er der måske børnearbejde et sted i verden? Har jeg granskes detaljer?

Jeg svarer gerne, at de fleste af os tager flyet til Rom, selvom vi måske i dagligdagen har hybridbiler og køber lokalt.

Hvis denne tilgang til verden ikke er nok, for dig,  så skal du ikke købe Adidas på min anbefaling.

God weekend

Hvis du vil vide mere: 

Læs Helle Christiansen:”Få mod på at investere selv”, hvis du får lyst til at kunne vælge dine aktier selv www.make-sense.dk

Læs mere om Adidas og deres bæredygtige strategi på: https://money.cnn.com/2018/07/16/news/adidas-using-recycled-plastic-only/index.html

 

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.