Grundlæggende har vi to mekanismer, når vi bliver bange. Vi kan enten flygte eller kæmpe.

I de seneste uger har medier og analytikere med jævne mellemrum råbt: frygt og flygtDet er meget forståeligt, for der er meget at frygte på det økonomiske område. Handelskrig – optur og stigningen gennem 9 år, som jo vender på et tidspunkt. Boligpriser, der er steget for meget. Enhver ekspert med respekt for sig selv har da også bud ind med en opsang. Så kan ingen komme at sige, at man ikke er en forudsigende ekspert, der har taget risikoen alvorligt.

Hvor meget skal man flygte?

Risiko er en makker, når man investerer i aktier. Det kan ikke komme bag på noget. Hvis man er i chok over, at aktier kan give ubehagelige røde tal og minus på kontoen, kan det godt være, at man skal flygte. Når du selv styrer din opsparing, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan blot sælge og lægge pengene under puden og sove godt igen.

Måske skulle man kæmpe?

Når du nu har valgt at investere selv, kan du også have bevægegrunde, som gør, at du faktisk hellere vil kæmpe.

Det bedste råd er slet ikke at røre aktierne i de dage, hvor frygtmekanismerne er på sit højeste. Når det går godt og lidt mere stabilt, så få ryddet op.

Du kan jo sagtens vælge at kæmpe med de aktier du virkelig tror på og derfor vil beholde. Men få solgt de andre, som måske så ”spændende” ud i et stigende marked, men som nok i et faldende marked kan være lidt for risikofyldte.

Det er aldrig så skidt at det ikke er godt for noget

For at det ikke skal være løgn kan aktietab være fradragsberettiget 1). Så måske kan du – ganske mod din vilje – flygte i skattely indtil markederne bliver mere stabile :-)

 

1) https://skat.dk/skat.aspx?oid=2244475

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.