I disse dage kan jeg på de etablerede danske business sider, sporer en vis undren ( måske hoveren) over at aktieanalytikere har været så dårlige til at forudsige de danske aktiers (manglende) succes i den foregående periode.

Personlig har jeg flere forklaringer på denne ”hoveren”.

Lunken fornøjelse

Danske aktier har længe været en lunken fornøjelse – jeg har personligt holdt mig fra dem et stykke tid. Bankaktier har jeg kun haft i starten af min investeringskarriere – men deres etik spiller ikke sammen med min – og jeg har ikke i årevis troet på deres forretningspotentiale. Dette til trods for at bankerne internationalt gerne rater hinanden til køb i deres forudsigelser om gode investeringer (måske ikke lige de sidste 14 dage).

 

Algoritmer bestemmer temaer

Vi lever i en tid, hvor relationer spiller ind på den måde vi tænker på. I forbindelse med investeringer skabes relationer gennem, at man fortæller de samme historier om aktier og anbefaler dem til hinanden. Relationerne spiller også ind på Googles søgninger. Hvis du vil være interessant skal du helst tænke og skrive det samme som de andre – her er anbefalinger af danske aktier ofte noget, der søges på. I en algoritme tid er det naturligvis det, man vælger fokus ud fra i medier.

 

Ingen kan forudsige mere end andre

Så skal vi ikke glemme at investeringer gennem de sidste par år har været en rodet affære. Man kan naturligvis ikke forudsige fremtiden – og slet ikke når den er så uforudsigelig som nu og kan ændres med et natlig tweet.

Der er selvfølgelige mennesker, der kan gøre det rigtig for deres aktier. Men de er ikke nødvendigvis i medierne. De har sikker som alle andre investorer, der følger med i de samfundsmæssige bølger, startet med at trække gevinster hjem og være langt mere forsigtig. Det er min strategi lige nu.

 

God ferie til alle –

Du kan fx læse min bog ”Få mod på at investere selv”, hvor du skaber relation til din egen strategi – kan nydes i hængekøjen og købes på www.make-sense.dk og hos boghandler.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.