Rigtig mange mennesker, jeg taler med, er interesseret i danske aktier, når de forestiller sig en mulig portefølje. Personlig har jeg kun få danske aktier, fordi risikospredning for mig også er andre marked end det lille danske.

Danske privatinvestorer har i gennemsnit over 50 pct. af danske aktier i deres aktieportefølje ifølge Investor View fra Danske Invest. Det er overraskende mange, når man tænker på, at det danske aktiemarked udgør mindre end 2 pct. af det globale aktiemarked. Det er i min optik al for meget at kaste efter ét land.

Det kendte

Det er meget forståeligt, at du som nybegynder vil have danske aktier som dit første valg. Du kender virksomhederne fra medierne og du ved også hvilke etiske regler, som danske virksomheder har. Det er betryggende.

Men du behøver jo ikke at vælge det såkaldte C20 indeks med alle de store navne som Novo og Vestas. Et faktum er at de danske superaktier samlet set har tabt gennem 2016.

 

Vælg mindre selskaber

Jeg har selv investeret i Brdr. A & O Johansen her i december og i april var det SKAKO, som er nogle af de danske virksomheder, der har klaret sig bedst i 2016.

Jeg tjekker, hvordan de har klaret sig gennem de sidste 6 mdr. til 1 år og vælger ud fra det og ikke ud fra omtalen og hypen i medierne, som ofte følger de store selskaber.

 

Næste trin: Norden

Når du så har valgt få danske aktier, kan du sprede dig til Norden som det næste. Det vil jeg komme ind på i et indlæg i 2017. Jeg har personligt forelsket mig i norske aktier – dog ikke dem i olieindustrien!

 

Godt nytår!

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.