Det er svært at være amatørinvestor lige nu. Det er der tre grunde til. Men også et råd om, hvor du kan søge læ lige nu. 

Aktiekurserne er ustabile 

Aktiekurserne har været meget ustabile gennem de sidste måneder. Det fremmer usikkerhed og spekulationer, om man nu gør det rigtige med sine aktier. Er det nu man skal sælge? Måske også for at minimere et tab, som kan være opstået i 2018, hvor det var svært at få et stort overskud af investeringer?Kvinder tabte i gennemsnit 7,2 % og mænd var på de kedelige sidsteplads med  10,8% i snitJ

Personligt har jeg solgt en del. Jeg har bl.a. solgt ud af amerikanske virksomheder, der er meget afhængige af handel med og import fra Kina. Det tager tid og investeringer for disse virksomheder at finde alternativer – det vil koste på bundlinjen. 

Fald og tab venter forud 

Sådan er der blevet råbt længe i medierne stort set i hele 2019. Tolkninger af nøgletal går lige fra en kommende recession til at kunne ånde lettet op, hvis handelskrigen mellem USA og Kina går i sig selv. 

Gode råd om at sælge ud og forlade aktiemarked har der været mange af. 

Jeg synes man skal have advarslerne in mente. Om ikke andet får de én til at spekulere på, om man har foretaget de rette valg fremadrettet. Er man tryg ved sin aktieportefølje i en kommende global krise? Det bør alle tænke over. I begyndelsen af ugen er der positive vinde over aktiemarkedet. Så kan det være tid til at få solgt? 

Aktier eller penge i stampe?

Mit råd er at gå i læ i de passive og indeks-baserede investeringsfonde – det kan være danske eller de udenlandske ETF´er. Begge har jeg talt varmt for på denne blog i årevis. Så får du gennem en enkelt investering adgang til mange virksomheder inden for mange områder og/eller lande. Det gør, at du spreder risikoen og ikke er så afhængig af om dine enkelt aktier bliver ramt hårdt af en kommende opbremsning. Du kan evt. vælge en kombination af aktier og obligationer. Men lad det være indeks og passive – ellers kan det hele ædes op af gebyrer og omkostninger. 

Når aktierne bliver mere usikre og faldende i tendens – i det såkaldte bear market– og man samtidig bliver frarådet at have al for mange penge stående i banken. De mister værdi pga. inflationen. Hvad gør man så? 

Men husk at nyde sommeren – det er heldigvis en gratis glæde uden recession- og inflationsfare! 

Læs min bog: “Få mod på at investere selv” i hængekøjen – www.make-sense.dk eller boghandel.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.