En af de første aktier, jeg gav mine børn, da jeg begyndte at interessere mig for investeringer, var Novo Nordisk (blot nogle stykker). Det var lige før Novo Nordisk kom ud for en del rysteture, og inden Trump udtrykte holdninger til medicinalindustrien og deres prissætning. Derfor fik jeg aldrig selv købt Novo Nordisk for alvor ( var lige at tjene lidt på den i 2017). I min optik var nogle faktorer, som gjorde aktien mindre sikker på den lange bane. Men for mine børn, der har mulighed for at gemme deres aktier i mange årtier, er det en af de aktier, jeg synes man skulle have (hvilket rigtig mange danskere også har). Min søn havde foretrukket Mærsk. Men da jeg startede med at investere var de prissat til omkring 13.000 kr. Det var ikke lige der mine startrater var som nybegynder. 

Bruger penge på at hjælpe flygtninge i Jordan

Når Novo Nordisk kommer på banen i min optik og gør mig interesseret på ny, er det fordi jeg synes Novo Nordisk Fonden træder i karakter. De har valgt at bruge omkring 165 millioner kroner til bl.a. på at skabe bedre forhold for unge syriske flygtninge, der er strandet i flygtningelejre i Jordan. Bl.a. så de kan få skolegang og uddannelse. “Novo-nordisk-ejer-klar-med-historisk-stor-donation-til-flygtninge”

Meningsfulde handlinger er vigtige også for investorer

For mig er det et vigtigt signal at sende til investorerne for en brand i medicinalindustrien. Vi gør en forskel. Vi tager fat i et af de meget alvorlige problemer i såvel 2010´erne som 2020´erne. Det er en meningsfuld ”investering”. Det gør mig glad, når en virksomhed med penge træder i karakter på den måde. Om de så skærer i udbytte for aktionærerne (herunder mine ”stakkels ”børn) – så gør det mig ikke noget. Heller ikke hvis jeg igen vælger at købe Novo Nordisk. Jeg foretrækker meningsfulde handlinger og ikke blot regnskaber og tørre tal. Beklager, men sådan er min optik!

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.