Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg (28. marts) så er den grundlæggende struktur i bobler, at vi, når vi er i tvivl – måske fordi vi har alt for få informationer til rådighed eller for den sag skyld alt for mange – ser på, hvad andre mennesker gør, og så kopierer vi det.
Dvs. at hvis andre køber danske aktier – så gør man det selv. Hvem vil ikke gerne tjene penge som alle de andre glade aktionærer, som i den forgangne måned er afbilledet i medierne?

Nu kan mange almindelige mennesker blive i tvivl om, hvad næste skridt skal være: skal de købe lidt mere – hvis kursstigningerne fortsætter – eller er det nu, der skal sælges? Ikke mindst påvirket af den omfattende opmærksomhed i medierne.

Jeg mener ikke, at det er informationsmangel, der gør én i tvivl, men nok mere den strøm af informationer, som medierne er fyldt med lige nu. Bare ordet aktie-boble kan jo gøre én nervøs for, om der er afgørenede faresignaler, man har overset.

Det er selvfølgelig mediernes opgave at informere og spørger eksperterne, der så kommer med forskellige bud. De fleste eksperter trækker heldigvis de lange perspektiver frem, og det må man gøre med investeringer i aktier. Det skrev jeg også i mit indlæg 28. marts.

Det er spændende at investere i enkelte aktier og virksomheder – især når det går godt . Men det bør for almindelige småsparere kun være en del af den samlede portefølje og strategi. Især hvis man ikke har tid eller særlige ressourcer til at følge virksomhederne tæt og derfor lader sig påvirke at mediernes fokus og mere kommer til at følge strømmen end sin egen strategi.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.