1. april huserede en ret sjov aprilsnar om, at SKAT søgte folk til indtastning af oplysninger ( ret mange skulle de ansætte). Da jeg i min indbakke ser et brev fra samme SKAT, der angiver, at ”der er sket ændringer i dine værdipapirer” og at jeg skal ”klikke på lommeregneren ud for rubrikkerne 20,38 og 66”, tænker jeg at jeg faktisk har fået et nyt job: Det var ingen aprilsnar, men et reelt indtastningsjob, SKAT har skaffet mig.

Foran mig ligger alle mine transaktioner udskrevet for 2015: Udbytte – køb og salg af forskellige papirer, og de mulige gevinster og tab. For slet ikke at tale om lagerbeskatning. Jeg har foretager ret mange transaktioner, da jeg er ude på at lære så meget som muligt om investeringer

Det bliver ikke i dag, jeg bliver færdig. Jeg har endnu ikke løftet lommeregneren. SKATs trussel er, at jeg ikke kan få udbetalt evt. overskydende skat, hvis jeg ikke tastet noget ind. Så jeg er i den grad malet op i et hjørne.

Er det nogen, der har ideer til, hvordan man skaber overblik? Jeg vil gerne undgå om et års tid at sidde mismodig i aprilsolen igen og tænker om investeringer mon er noget for mig?

2 svar
 1. Linnéa
  Linnéa siger:

  1. Burde ikke Nordnet hjælpe med dette?
  2. Måske kan man lave et exceldoc og skrive ned hver transaktion når man gør dem? ..jeg synes jo nr 1 er den bedste.. :) I Sverige har vi “Investeringssparkonto”, hvilket gør at skat bliver SÅ meget nemmere!! Og Nordnet rapporterer det hele ind til skat.. Mvh, Linnéa

  Svar
  • kvindeinvest
   kvindeinvest siger:

   Hej Linnéa
   Det viste sig at være enkelt, da jeg kom i gang. Det indberettes til SKAT. Men den danske lovgivning er kompliceret når det gælder aktier og fx ETF.

   Svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.