I går havde jeg travlt med at skrive og tale med min nærmeste omgangskreds, så de får oprettet en aldersopsparing inden 31. december – uanset alder. Det var ikke noget, så mange  havde tænkt på, viste det sig. Det bliver så min økonomiske julehilsen til alle!

 

Sådan gør du

For min søn på 16 år ringede jeg til vores egen bank i går morges, og om eftermiddagen fik vores søn en mail, så han skulle bekræfte det gennem nemID. Det viser, at du sagtens kan nå det. Min bankmand ringede så her til morgen, at der lige skulle stå 25-50 kr for at den var aktiv fremadrettet. Det kan vi godt leve med!

For min datter på 20 år og for de øvrige af familiens unge, som jeg “holder øje med”, og som alle har Nordnet til deres egne investeringer, var det blot at oprette en konto i systemet – det tog vel 2 til 5 minutter. Her koster det ikke noget at have kontoen, så det kan være tom i mange år – det tror jeg også de unge havde tænkt sig i første omgang. Om der skal stå lidt penge også, kan jeg ikke lige læse mig til. Men vi sætter 25 kr ind for en sikkerhedsskyld.

 

Hvorfor inden 31. December 2017?

Alderspension oprettet frem til udgangen af 2017 kan hæves og bruges 5 år før din folkepensionsalder. Hvis du først opretter i 2018 er det kun 3 år før.

Hvis man er ung, virker det sikkert absurd at tænke på det allerede. Men hvis man er lidt mere moden, så kan man måske se forskellen på 3 og 5 år til folkepensionsalderen. Under alle omstændigheder giver det dig et valg, som kan have betydning i fremtiden

 

Hvad er der i det for mig?

Vi kan ikke spå om ændringer i fremtidens pensionssystem. Det er alle hvis efterhånden klar over.

Men fordelen ved aldersopsparing til dine investeringer er, at du her kun betaler 15,3% i skat af gevinsten. Det er altså et godt sted at eksperimentere med investeringer og forsøge at skabe et overskud, fordi du ikke betaler ret meget i skat af det, du tjener. Pengene skal altså stå frem til 5 år før dit folkepensionsalder – men alligevel.

 

Regeringens salgsargumenter til det nye system

Pengene du har på aldersopsparing, bliver som hovedregel ikke modregner i det offentlige system for tillægsydelser til pensionister. Derudover hæves beløbet til indbetaling 5 år før din folkepensionsalder til 46.000 kr.

Det beløb du indsætter, får du ikke skattefradrag fra, så du betaler ingen skat af beløbet, når det hæves – enten løbende eller på én gang.

Se Jyske Banks glimrende video om detaljerne: 90 sek: Nye regler for aldersopsparing i 2018

 

Kontakt din bank eller tjek skat for de lovgivningsmæssige spidsfindigheder, som jeg ikke påtager mig ansvar for.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.