I år har jeg givet vores to børn forskellige aktier i julegaver. Det er de blevet meget glade for.
Jeg vil gerne have, at de kan få øje på de økonomiske gevinster ved at spare op. Det synes jeg på alle måder, aktier viser i disse år.

Kurtage æder udbyttet
Ud fra en økonomisk betragtning er det en rigtig dårlig forretning for mig og en dårlig idé som investor. Jeg har nemlig købt forskellige enkelt aktier (fx 1 stk Vestas), og det koster mig 29 kr. i handelsomkostninger pr aktiekøb (59 kr. for de svenske aktier jeg har købt). Hvis jeg har købt 1 Vestas aktie til ca. 430 kr, har det kostet mig 29 kr. i gebyrer- dvs. et aktiekøb står mig i ca. 459 kr. Der skal noget aktiestigninger til for at de udgifter er tjent hjem. Hvis Vestas-aktien så skal sælges, koster det igen 29 kroner…..

Robin Hood uden gebyrer
Derfor glæder jeg mig i den grad til, at Robinhood rammer det danske marked (En app som Google har investeret i). Her koster det ikke gebyrer og kurtage at handle. Det vil passe så godt på den strategi, jeg har lavet til mine børn: investering i ganske få aktier fra forskellige virksomheder.

Så vil mine børn og jeg kunne skabe små porteføljer uden at have de store økonomiske midler. Det er da i den grad positivt og giver unge mennesker mulighed for at lære at investere: selv om de måske blot har 1000 kroner. Appen Robinhood og en smartphone er lige ved hånden….

Apple har kåret Robinhood til den 3 bedste app til iPhone i 2015 og er meget populær i USA.

2 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.