Ingen tvivl om at kvinder skal og bør forholde sig til deres egne penge. Det være sig opsparinger som pension. Det er der rigtig mange, der har fået øjnene op for og lavet business på. Men husk altid, om det vil give dig ejerskab over dine penge. Se mit indlæg: https://kvindeinvest.com/er-kvinder-fremtidens-aktiehajer/

Pensionskasser italesætter kvinder og økonomi

Heldigvis er mange pensionskasser gået i gang med et omfattende netværksarbejde for at gøre kvinder bevidste om deres egne penge, og hvad de betyder for fx alderdom eller tidlig tilbagetrækning. Det sker bl.a. gennem velbesøgte møder, så behovet er der – for kvinderne kommer…

Mange pensionskasser – herunder min egen MP – har stor medlemsbevidsthed. Det er det helt rigtig perspektiv: det er jo vores penge, der forvaltes. 

Investeringsforeninger og bankers kundebevidsthed

Når det kommer til de penge din bank eller diverse investeringsforeninger investerer for dig, synes jeg perspektivet er lidt anderledes. Her har man selvfølgelig også forstået, at man skal tale til brugerne – altså kvinderne. 

Her vælger man ofte strategien ”influencer”.

Men der hedder influencere, fordi de gerne skal påvirke deres målgruppe eller følgere til noget bestemt. Her er det ofte at købe eller forstå det produkt, som bankens eller investeringsforeningen lidt mere modne medarbejder efterfølgende præsenterer (det skal jo også helst være en kvinde for at virke rigtig overbevisende!)

Er dit ejerskab i centrum?

Min pointe er. Det er selvfølgelig meget godt, hvis influencers interesse er, at du får frigjort dine penge og selv tager ansvar og forstår at det er dig, der ejer din opsparing. Altså som en rollemodel for dit ejerskab. Men når suppe, steg og is følges op af trænede rådgivere fra investeringsverdenen, kan man diskutere om det mon bliver dit ejerskab over dine penge, der har fokus? 

I min bog ”Få mod på at investere selv” er det dit ejerskab, der er vigtigt.

Køb bogen på bogportaler eller hos min forlag og støt min mission: www.make-sense.dk

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.