Da jeg julen 2013 satte mig for at blive klogere på investeringer, som jeg intet begreb havde om, vidste jeg dybest set ikke, hvad det ”at blive klogere ”på det emne betød.
Men jeg kan konstatere, at jeg har været i stand til at lave et fornuftigt overskud ved at følge en ganske simple regel: at minimere omkostningerne gennem at vælge indeksforeninger.
Jeg har haft pænt overskud på alle investeringer undtagen Europe small Cap, som lige løber rundt.
Jeg har ikke været inde at røre danske aktier, hvilket ellers er en sikker vinder i 2014. Jeg har ikke fundet mange indeksafdelinger til danske aktier. Jeg ved ikke, hvorfor der ikke findes et utal af indeks-afdelinger på danske aktier for os der ikke har tid til selv at følge med på Børsen og investere direkte. Jeg har heller ikke fået spurgt de eksperter, jeg plejer at rådføre mig med. Det må jeg gøre 2015.

Mit næste mål er at få styr på ETF ( Exchange Trade Fund), fordi de har meget lave omkostninger. Her er jeg på bar bund (som jeg også var for et år siden i forhold til selv at investere). Jeg læser en del og kommer sikkert til at lægge vægt på uvæsentlige informationer. Det gjorde jeg også for et år siden, hvor jeg troede at et begreb som ”indre værdi” var helt afgørende at forholde sig til, når man skulle forstå sin investering.
Lige nu er det ”forvaltningsafgift” hos ETF´erne jeg skal forstå betydningen af.
Men min erfaring er, at det er ”learning by doing” – som gør én klogere. Så lige så snart de internationale børser åbner i det nye år er jeg klar! Men det irriterer mig, at den der ”forvaltningsafgift” ligger og driller. Men mon ikke champagne og hummer i de næste timer kan dæmpe den irritation?

Godt nytår!

1 svar
  1. kvindeinvest
    kvindeinvest siger:

    En af mine læsere har gjort mig opmærksom på Dansk Invest Danmark Indeks som investerer i danske aktier bl.a. Novo Nordisk, Coloplast – afkast i år har været 15,61 %

    Svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.