De to professorer Ken L. Bechmann, CBS, og Carsten Tanggaard, Aarhus Universitet, står bag en netop offentliggjort analyse af den formidlingsprovision, som investeringsforeningerne betaler til bankerne, når bankerne anbefaler en bestemt investeringsforening(offentliggjort, 5-12-2014).
Analysen viser, at bankerne vælger investeringsforeninger med de højeste omkostninger. Det betyder igen, at den investeringsform som har de laveste omkostninger – og som jeg derfor selv udelukkende har – indeks- eller passive investeringsformer ikke vælges af bankerne, når de rådgiver kunderne.

Derfor er mit grundlæggende og simple råd – som jeg selv har fuldt, siden jeg startede med at investere januar 2014:
1) Investér selv uden om bankerne- se mine små film her på kvindeinvest.com. De varer ca. 1 minut og forklarer, hvor let det er: Fx ”Lær at investere med 4 klik i netbank”.
2) Tjek investeringsforeningernes hjemmeside og vælg de indekserede afdelinger (se min video: “2 lektion: Gør det letteste som nybegynder”). Det er her de laveste omkostninger er og det er angivet som en proces fx 0,65% årligt, hvilket gør det gennemskueligt for forbrugeren.

Som jeg tidligere har skrevet, anser jeg det ikke for at være i forbrugernes interesse, at banker og investeringsforeninger har sammensat omkostninger, der er meget svære at gennemskue. Se mit blogindlæg 13. Maj – ”Afskaf formidlingsprovision og giv luft til billigere investeringer”. Titlen anskueliggør min holdning til formidlingsprovision.

Men mens de forskellige interessenter diskuterer, hvilken betydning formidlingsprovisionen har – der er meget store indtjeninger på spil for bankerne – så kan du som forbruger gøre dig selv til en sikker vinder: investér selv.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.