Det kort svar er: Nu! Har du fået interessen for at prøve selv, så er det blot at komme i gang. Du kan se mine små film om, hvordan ( de ligger her og på youtube .- skriv ”kvindeinvest”).

Det er ikke sikkert, det bliver en økonomisk succes lige med det samme. Kurserne har i en lang periode været jævnt stigende på mange markeder ( fx på det danske og amerikanske marked). Hvis man køber nu – hvor stigninger har været markant høje i et stykke tid – , og kurserne så begynder at falde, kan det vare en rum tid, inden man kan se en gevinst af sine investeringer.
Det er min erfaring, at det virker meget motivende – når man er nybegynder – at se ens penge få større værdi. Så det kan være ”træls”, at man risikerer at vente på den umiddelbare glæde, det er, at se ens penge blive mere værd end, når de står passivt i banken. Men sådan er det – kurserne kan man ikke forudsige.

Et råd, hvis man vil i gang lige nu, er langsomt at bygge sin basis portefølje op. Er du en forsigtig nybegynder, kan du investere 10.000 kr. i forskellige indeks-afdelinger. Du kan nøjes med 3 afdelinger, der repræsenterer forskellige markeder og dermed starte med en forsigtig investering på i alt 30.000 kr.
Så kan du følge dine investeringer over et par måneder og vurdere, om du tør mere, fx når kurserne er gunstige, eller du opdager et marked eller område, som ser gunstigt ud (der er mange eksperter, der giver bud på dine muligheder). Så har du ikke kastet dig ud i et eventyr, hvor omfanget af kurstabet overskygger glæden over det, der antageligt vil ske på den lange bane – nemlig at du får et fornuftigt afkast.
Jeg forsøger altid at minde mig selv om, at jeg startede med at investere, fordi jeg ikke fik renter af betydning i banken. Så mit mål har ikke været at ramme 30-40% i værdiforøgelse. Selvom jeg da er godt imponeret over de private investorer, der kan lave den slags.

Man kan selvfølgelig forsøge at vente på at marked et mest gunstigt – fx. når det har ramt bunden, som nogle foreslår. Så kan det jo kun gå opad. Men det er vanskeligt at forudsige. Vil man i gang som nybegynder, så er det nu. Vælg en forsigtig strategi, hvor du tænker på det tab, du kan tåle uden at det påvirker dit hverdagsliv. At investere selv skal være en fornøjelse- er det ikke det, så er det måske andre aktiviteter, man skal kaste sig over.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.