Man vil gerne have danskerne til selv at spare op og ikke føle sig snydt af modregninger og andet stads, når de bliver gamle. Derfor promoverede man først alderspensionen og senest aktiesparekontoen. Men hvad er det gode argument, når markedet er negativ, og du taber penge på dine aktier?

 

Alderspension giver måske ikke tab?

Da man lancerede alderspensionen som den store lykkebringende investeringsmulighed var fokus på, at afkastet kun blev beskattet med 15,3 %. Det kan man læse på rigtig mange finansielle hjemmesider. Det er en rigtig god lanceringsstrategi, når markedet er i plus, som det har været de sidste mange år.

Men hvad hvis man sælger med tab på alderspensionen, hvordan er beskatningen så? Det er vel er ret relevant scenarie i 2018?

Det er ikke nævnt i nogle af de fine positive artikler og heller ikke en søgning på google(inkl. Skat) her i slutningen af november 2018 giver mig svar.

 

Aktiesparekontoen giver intet fradrag i tab

Når det gælder aktiesparekontoen er jeg langt mere heldig her i det sene november.

Nordnet – dejligt klart og tydeligt udtrykt – tilbyder ikke den kommende aktiesparekonto. Den sætning jeg hæftede mig ved er: ”Hvis aktiemarkederne udvikler sig negativt, er der ikke fradragsret i aktie- eller kapitalindkomst.”( jeg har skrevet dokumentet ud, in case..)

 

Skulle det ikke være let for almindelige mennesker?

Det er jeg glad for at vide allerede, når produktet tilbydes. Den samme enkle information kunne jeg bruge omkring alderspension. Hvis jeg vil vide det, er jeg nærmest nødt til at kontakte en investeringsrådgiver. Det er nok dyrene end mit tab.

Men kan det være meningen??? Ville man ikke netop gøre det let for almindelige småsparere – men det gælder måske kun når aktiemarkedet er i plus? :-)

 

Du kan fortsat købe min bog “Få mod på at investere selv” – som ruster dig til at komme godt i gang på:

www.make-sense.dk

 

 

 

 

2 svar
  1. Lb
    Lb siger:

    Hvis du har negativ afkast af alderspension eller en anden pensionsordning bliver 15,3 % af afkastet fratrukket i den næste positive skattebetaling af afkastet. Man får altså et slags fradrag i kommende skattebetalinger inden for samme pensionsordning.

    Svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.