Som I kan læse i min bog ”Få mod på at investere selv”, har jeg længe efterlyst fokus på miljø og Co2 i aktieanalyserne. Det kom så endelig i en overskrift i JP erhverv, hvor “miljørigtig” indgik. Ugens aktie var Rockwool.

Analyse uden dybde

Da jeg havde læst artiklen, må jeg indrømme, at jeg blev skuffet. Jeg havde forestillet mig en grundig analyse af, hvor Rockwoll var i forhold til fx cirkulær økonomi, genanvendelse osv.

I stedet var pointen Rockwools isolerende egenskaber, og at ”Ca. 40 pct. af energiforbrug i Europa anvendes til opvarmning eller nedkøling af bygninger”. Dermed blev aktien vurderet som et langsigtet køb – altså når det gik op for Europa, at energiforbrug har stor betydning….

Mere pop end indhold

Jeg er slet ikke uenig i denne vurdering – samme vurdering har jeg selv givet aktie på mit indre risikobarometer. Det tror jeg, de fleste danskere vil være i stand til.

Men for at jeg kan bruge vurderingen af miljørigtigheden ud fra denne aktieanalyse må fokus være langt mere omfattende. Ellers bliver det mere pop og en overskrift.

Kvinder er det nye segment

Det er et faktum, at amerikanske kapitalforvaltere og medier har fået øjnene op for, at ansvarlighed og etik sælger. Ikke mindst til kvinder, som de samtidig opfatter som en vigtig målgruppe i det 21. Århundrede. Men ”frække” overskrifter rækker kun kortvarigt – og ikke som en langsigtet strategi.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.