På kvindernes Internationale Kampdag 8. marts er jeg inviteret til at holde oplæg om ”kvinder og investeringer” i København. Det er arrangeret af unge og stærke netværkskvinder. I planlægningen kom jeg til at tænke over, hvilken rolle kvinder skal have i fremtidens aktiemarked?

 

Målet er kompetence

Målet med www.kvindeinvest og min bog ”Få mod på at investere selv” er ikke at gøre kvinder til aktiehajer, men at gøre investeringer til en kompetence, så vi kan vælge de hensigtsmæssige investeringer i fremtiden. Derfor giver det mening af læse ”Få mod på at investere selv” (www.make-sense.dk).

 

Investeringer i aktiemarkedet er oldfashion

Jeg tænker ikke, at investeringer nødvendigvis ligger på aktiemarked i fremtiden – men helt andre steder. I netværk og investeringsfortaler, hvor man har forstået, at ansvarlighed og impact er virksomhedernes nye DNA.Det er noget, jeg har fremhæver på denne blog flere gange.

 

Når aktiemarkedet styres af diffuse fornemmelser

Kvinder er gode investorer, fordi de tænker langsigtet og tager færre chancer. Men det kan være svært at tro på, at aktiemarkedet er der rigtige sted at være fremadrettet. Ikke mindst hvis markedet mere og mere påvirkes af bobler, tweets på sociale medier, influencers evne til at spredes følelser som steppebrande.

De danske medier sparer på den kritiske og fordybende journalistisk (Berlingske Tidende i sidste uge). Her har man tidligere forsøgt på at adskille bobler fra dybde – og dermed hjulpet den almindelige investor, når vi skal træffe valg.

 

Fremtiden er ikke kvindelige aktiehajer

Da jeg startede for 4 år siden, havde jeg måske forestillet mig en fremtid med kvindelige aktiehajer. Men det er slet ikke her, jeg ser fremtidens kvinder.

Kvinder skal lære at investere og have styr på deres penge: så kan vi sammen få lavet platforme og tænke på at gøre en forskel: på impact og ansvarlighed. Her udgør aktiemarked kun en lille del af de muligheder, der vil være….

Køb min bog “Få mod på at investere selv” og støt min mission: www.make-sense.dk eller i boghandel

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.