Jeg har nu skrevet på denne blog siden nytår 2014, og påsketiden er en god anledning til at gøre status.
Jeg valgte at lave ”kvindeinvest”, fordi alle tal og statistikker viser, at kvinder interesserer sig meget lidt for deres opsparinger, og hvordan pengene har det. Når jeg taler med kvinder, så synes de det er spændende, det jeg gør. De kan godt forstå missionen.
Men spørgsmålet er, om det er lige så spændende, som når jeg skriver og fortæller om mode og trends (hvad jeg også gør)? Når jeg taler med kvinder, så refererer de til det, jeg skriver om trends, men det er kun mænd, der forholder sig aktivt til det, jeg skriver om investeringer.
Som en mand med forstand på investeringer sagde ” Investeringer er ikke sexede”.
Om det er derfor, kvinder er sværere at få i snak, skal jeg ikke kunne sige. Men det er de!

Når jeg spørger kvinder ind til, hvordan de har det med investeringer, er svarene lidt blandede. På nogle lyder det som om, det er noget deres mand tager sig af. Indforstået: der er jo så meget andet, der er mere spændende og farverigt at forholde sig til.
Det kan jeg godt forstå – man skal jo bare se på de artikler, der skrives om investeringer og de hjemmesider, der fortæller om investeringer. Der er ikke meget farve og spræl over det. Noget der kunne appellere til de mere æstetiske sider af livet, skal man lede længe efter her (jeg har ikke fundet det endnu).
Et andet vigtigt synspunkt, som jeg støder på, er ansvarligheden i forhold til investeringer. Der er ingen tvivl om, at mange kvinder finder det relevant (og sexet om jeg må være så fri), at man tænker over, hvilke virksomheder der investeres i. Kvinder vil ofte det bedste for verden, og det bæredygtige er et vigtigt moment for rigtig mange kvinder. Det er lidt dårlig stil at tale om investeringer ud fra et økonomisk aspekt, har jeg fundet ud af. Men taler man om det ud fra et globalt samfundsmæssigt aspekt (altså at man hjælper andre mennesker i den store verden), så er det så absolut ”sexet”. Så jeg vil foreslå investeringsforeninger at lave et ”kvindevenligt koncept”, hvor man tænker disse aspekter ind som USP.

Men indtil det bliver sexet for kvinder at tale om investeringer, vil jeg fortsætte min mission. For det skal nok blive sexet – tro mig. Kvindernes frigørelse handler vel også om penge?
God påske!

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.