Det er ikke sikkert at det er enkelt aktier, du skal starte med. Især ikke hvis du er nybegynder og kun vil bruge minimal tid på dit nye ”håndværk”.

 

Svært at vælge rigtigt i første hug

Du kan gennem én investering – for samme beløb som du havde tænkt at bruge på en enkelt aktier – vælge at købe indeksbaserede fonde og de udenlandske ETF´er. ( Jeg har skrevet meget om begge dele på denne blog). Begge typer er rimeligt billige i årlige omkostninger, da de følger et indeks. Dermed skal de ikke løbende forvaltes af en investeringsekspert.

Gennem et enkelt køb kan du fx vælge globale aktier og dermed få en lille andel af fx 100 store globale virksomheder. Du er ikke afhængig af om en bestemt branche pludselig er truet. Det vil du være, hvis du har købt en enkelt aktie. Det kan være så svært at vælge den rigtige aktie og branche i første hug.

En virksomhed eller 100 store

Både indeksbaserede fonde og ETF´erne har først i de seneste år fået danskernes interesse og slet ikke så meget som i udlandet. Det er lidt synd, fordi det er lettere at have 10.000 kr i en pulje af globale aktier, end at ramme en succes, hvis man skulle købe en enkelt aktie,for det samme beløb.

Jeg startede selv som nybegynder i 2014 med indeksbaserede fonde og ETF´er. De giver et langsomt voksende afkast. De kastes ikke frem og tilbage som enkelt aktier. Her kan et forkert regnskab vende op og ned og gøre en succes til en fiasko.

Som nybegynder er det vigtigt at lykkes

Så hvis du vil lykkes med dine investeringer som nybegynder, bør du vælge brede verdensindeks eller andre brede indeks, som har gjort det godt og er billige i omkostninger.

Så skal du ikke sove med en enkelt aktier, som pludselig slet ikke leverer det, alle eksperterne forudser og får dig til at miste penge.

Når man er nybegynder har man brug for succes. Det bliver et bevis på, at man rent faktisk kan finde ud af det.

Når du bliver mere øvet kan du bedre leve med lidt turbulens. Det er min erfaring.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.