Som så mange andre kvinder er jeg optaget af det ansvarlige og det etiske. Når jeg køber ind i dagligdagen, har jeg en lang række hjælpemidler ( økologisk, fairtrade, lokal produceret, osv.), som gør mig i stand til at finde rundt i junglen af produkter og vælge det, der giver værdi for mig.

Varemærkning har manglet
Men når jeg vil shoppe investeringer, har det til min store overraskelse vist sig langt vanskeligere at få øje på gennemskuelighed og varemærkning af det ansvarlige og etiske. Det har jeg skrevet om løbende. Men mine synspunkter har ikke rigtig ramt i det traditionelle investeringsmarked før nu: Analysehuset Morningstar – som jeg flere gange har fremhævet som et godt sted at få overblik over de mange fonde – har nu lavet et rating system for ansvarlige investeringer.
Når du går ind på deres hjemmeside og vælger en investeringsafdeling, vil du se antallet af tildelte ”jordkloder” (mere symbolsk kan det vel næppe blive?) for det enkelte produkt.

Jeg vil i den kommende tid komme lidt mere ind på de kriterier, der arbejdes med og dermed undersøge til bunds, hvordan det stiller mig som investor.

Kun 2 pct har en etisk profil – lad os ændre på det
Men som det også fremgår af Nikolaj Holdt Mikkelsens indlæg i Berlingske Business 26-3-2016, så er der kun 12 danske fonde i Morningstars database, der har en eksplicit etisk investeringsprofil og globalt set er andelen af disse fonde under to pct. (2 %….)
Det er bekymrende lidt. Men begynder vi som forbrugere at efterspørge produkterne, vil vi se en klar stigning. Så mon ikke vi er mange, der kan blive enig om, at det gør vi så?

Det kan godt være, at 2016 ikke bliver et stort overskudsår på investeringerne, men hvis vi investerer med god samvittighed, tæller det vel også i det samlede regnskab? Hos mig gør det…

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.