Det er ikke længere nok at tænke økonomisk afkast som en strategi. Ansvarlighed bør indgå i strategien for alle, der arbejder professionelt med investeringer.

Sådan er ansvarlighed defineret

Da jeg startede med at investere ansvarligt og med vægt på sustainability, overraskede det mig, hvor gammeldags begrebet anvendes inden for den finansielle verden. Når jeg har valgt bæredygtighed i fonde (det gælder både danske og udenlandske ETF´er), der ikke producerer våben, fossile brændstoffer, porno, alkohol og tobak. Det er åbenbart den screening man er blevet enig om. Så har man produkter for mennesker som mig, når jeg spørger (hvad jeg har gjort i mange år )!

Problemet er bare at jeg ikke føler mig særlig ramt som målgruppe med de ”ansvarlige” produkter, der tilbydes.

 

Derfor rammer det ikke

Det, der går galt, efter min opfattelse er, at de store udbydere af finansielle produkter, ikke tænker ansvarlighed som en strategi, man bør være lige så opmærksom på som nøgletal og afkast.

Det er man nødt til. Man skal tilbyde produkter, hvor de finansielle eksperter har gjort et stort proaktivt arbejde for at vælge fremtidens ansvarlighed vindere – ikke blot de økonomiske! Det skal være enkelt og tydeligt fortalt fx med udgangspunkt i FNs ”Verdensmålene for bæredygtig Udvikling”

 

Heldigvis kan du selv vælge strategien

Gør man ikke det, bliver valget som mit: jeg investerer i enkelt virksomheder, der lægger vægt på ansvarlighed, og hvis produkter forholder sig til en verden, som kræver nytænkning, og hvor man er langt mere proaktiv og tænker større, end jeg ser i fonde og ETF med prædikatet: sustainability

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.