Jeg har kæmpet for, at kvinder skulle investere selv siden 2013/14. I starten med meget få der lyttede, men efterhånden med mange, mange flere. 

Medierne og kvinder som investorer

For ganske få år siden skrev erhvervsaviserne stort set kun om kvinder som investorer i begyndelse af august. Lige omkring den såkaldte agurketid, hvor der ikke var så meget andet vigtigt at skrive om. Mønstret var påfaldende, men til at få øje på, når man som jeg monitorerede de skrevne medier. 

I dag er det blevet big business og noget medierne forholder sig til løbende og hele tiden. De gode historier er simpelthen blevet flere og flere. Flere lytter og flere klikker. 

Fra sjov til alvor 

Engang var fortællingen og diskursen kvinder, der investerede for ”sjov” ( mens de så godt ud, passede børn eller havde andre betydningsfulde jobs ). I dag er det blevet en meget mere bred bevægelse omkring kvinder og deres tilgang til deres egne penge. Det kan ses på investeringsportalerne – der hvor du rent faktisk kan købe aktier – og hos de portaler, der vil lære kvinder at investere. 

2020 er et godt læreår

Når man skal lære noget nyt, er succes ofte forudsætningen for, at man bliver ved. 

Her har 2020 været er godt læreår – stort set alle aktier og indeks er steget markant. Så det er let at føle sig som en forkromet investor. Men der kan meget vel vente aktienedtur efter COVID-19. Her skal vi kvinder jo også helst have modet til at turde og til at holde fast. 

God jul og håb om en god investeringskultur i årene fremover. 

Hilsen 

Helle 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.