Når der sniger sig en helligdag tæt på, kan det være tid til status. Jeg har nu forsøgt at sætte mig ind i investeringer gennem 6 måneder og jeg må sige, at jeg er blevet meget klogere.

Det er let:
For det første kan jeg konstatere, at det teknisk set er legende let selv at investere ( se mine 3 video, om hvor let det er).

Det er mænd:
For det andet må jeg konstatere, at det er mændenes verden og hjemmebane. I den tid jeg har arbejdet med emnet, er det mænd, der har vist interessere i at få bredt kendskabet til investeringer ud. Det ser jeg som dybt bekymrende i forhold til at det er kvinder jeg godt vil have i tale.

Der er mange kloge hoveder:
For det tredje er der usædvanligt mange interessenter. Det man kan måske sige sig selv, når det er penge, det drejer sig om. Men det gør det også meget vanskeligt, fordi oplysningerne ofte vil bære præg af interessentens mission. Det kan man bare se i debatten omkring investeringsforeningernes skjulte gebyrer til bankerne ( se min blog fra 13. maj).

Det er lukket:
For det fjerde er der inden for kredsen af investeringssagkyndige en vis indforståethed og lukkethed. I visse dele af branchen tales man ned til. MEN samtidig er der også nogle, der klart har samme mål som jeg selv: gennemskuelighed inden for investeringer. Det er fra de mennesker, man får indsigt og hjælp. Men det er kun et fåtal, der arbejder med at inddrage brugerne og forstå brugernes behov. Selv om man efterhånden ved, at ”brugeren er konge” i alle andre brancher.

Status:
Min mission er fortsat at gøre det let at forstå investeringer for alle (ikke kun kvinder). Derfor vil jeg blive ved med at lave videoer og infograffer. Indsigt i emnet vil jo gøre, at flere stiller spørgsmål ved branchens lukkethed. Det er pudsigt, at vi accepterer så stor lukkethed i en branche, der skal forvalte vores penge! Vi er da som folkefærd ellers hurtige med klager og viral spredning, når vi ser uretfærdigheder. Mærkeligt, det ikke gælder vores egne opsparinger!

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.