Jeg vil i dette indlæg ikke anbefale aktier, hvor du med succes kan købe billigt og score kassen i krisen. Men jeg vil forholde mig til ”pains”, som denne krise afslører. Det er for mig forretningspotentiale fremadrettet og derfor områder, jeg vil rette min investorsnude mod. 

Samfundssind og medicinal snilde 

For det første skal vi have et lokalt, nationalt vaccine- og forskning-beredskab, som vi selv kan styre. Det betyder, at de medicinalvirksomheder, som jeg vil investere i, skal tænke dette aspekt ind også. Jeg læste en interessant artikel i Berlingske Tidende om, Statens Serum Institut og hvordan den nationale vaccineproduktion i Danmark var blevet solgt i 2017, og at det kan have konsekvenser for den situation, vi står i nu. Vi er dygtig på medicinalområdet og på forskning. Lad os gøre det til en del af fremtidens samfundsansvar og på den måde opfylde et par af de globale verdensmål. For mig kan det være offentlig og/eller privat, men det skal fastholdes i nationalt regi. Den nuværende krise er jo ikke første gang, at manglende vaccine har været et problem, fordi produktion har været placeret et sted, hvor Danmarks interesserer ligger langt ned på den globale liste. 

Vi er dygtige til det. Lad investeringerne her være en del af samfundssindet. Lad det være lokalt. 

At sadle om og producere

Her i Jylland, hvor jeg bor, kender jeg en del mennesker, der faktisk nu producerer for at løse krisen. Jeg har aldrig spurgt til deres arbejde på den måde før: Men jeg kender virksomheder, der nu kun producerer værnemidler til hele verden med udgangspunkt i den høj-teknologi, de allerede har og med en stor evne til at sadle om. Så produktionsvirksomheder, som jeg også hylder i min egen aktieportefølje, vil have stor betydning også i fremtiden. Især de der evner at sadle om og fastholde det høje niveau i produktionen. Flere at disse danske virksomheder er ikke børsnoterede og jeg må derfor trække på en udenlandsk virksomhed: Mercedes-Benz der producerer respiratorer. I følge deres hjemmeside gør de ”skabelonen” offentligt tilgængelig.

Steder at være fysisk sammen

Vi er sikkert en del, der har været bekymret for, hvad sociale medier og virtual reality betyder for nærvær og fysiske menneskelige relationer. Den nuværende krise afslører med al tydelighed, hvor afhængige vi er af hinanden som fysiske relationer. Lige nu bløder rigtig mange steder, hvor vi kan være sammen fysisk – med hinanden i latter og gråd. Måske har vi også lært, hvordan ældres ensomhed kan føles dag efter dag. 

Vi må opbygge steder hvor vi kan være sammen – det tredje sted – for alle aldre, fordi det er grundlaget for et sundt samfund. Min datter fortalte i går, at hun havde hilst – med afstand – på en ældre dame, der sad på en bænk med kaffe og kage, hvor hun kunne se over skoven og Kunsten i Aalborg. Min datter sagde det så hyggeligt ud og den ældre kvinde svarende: ”jeg har også hele min familie med” og pegede på billedrammer af en mand og børn og børnebørn, som stod på bænken sammen med hende. Jeg er så stolt over, at den slags mennesker har opbygget det samfund, vi alle har nydt godt af. Lad os derfor passe på hinanden. 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.