Det vigtigste i kvindeinvest er at lære almindelige mennesker at investere. Det giver frihed og fornemmelse for ens egen formåen at kunne det. Som alt andet er det en læreproces, der kan tage tid.

 

Du kan lære det

Hver gang vi skal i gang med noget nyt, kan det forekomme grænseoverskridende. Jo mere ukendt det vi skal lære er, jo mere vil vi føle, der er på spil. Jeg kender kvinder der har svedige håndflader første gang de køber aktier og lige skal sikre sig flere gange, at det ikke ender galt.

Det er helt forståeligt at vi reagerer sådan, når vi skal lære nyt. Tænk på første gang du skulle holde tale eller noget andet, der er græseoverskridende for dig.

 

Sproget kan skræmme dig

Lige nu vil bankerne gerne have kvinder til at forstå kunsten at investere hos dem. Det er rigtig godt. Men samtidig er der inden for den finansielle sektor en tradition for at bruge et sprog og også en attitude, som i sig selv kan virke skræmmende: Årlige omkostninger, indre værdi, cykliske aktier, langtidsperspektiv, risikoprofil.

Min blog har til formål ikke at lade os skræmme af attitude og sprog: Både du og jeg kan investere. Detaljerne og sprogbrugen kan du sætte dig ind, hvis investeringer begynder at interessere dig.

 

Bliv din egen chef og dine børns forbillede

Jeg taler tit med unge kvinder, som spekulerer over, hvorfor det med at investere ligger langt væk for piger. En af de konklusioner mine undersøgelser viser er, at pigerne ikke lærer det af deres mødre.

Derfor er jeg selv blevet meget bevidst om at min datter på 19 år lærer at investere selv. Jeg vil gerne have, at det bliver en færdighed, som hun mestrer, lige som hun mestrer så meget anden, vi finder vigtigt. Jeg vil gerne have at hun bliver sin egen chef på det økonomiske område.

Kursus om kvinder og investeringer

Hvis du og dem du kender har lyst til at opleve et par spændende timer i selskab med mig og jurist Anne Buhl om kvinder og investeringer, der vil gøre dig i stand til selv at investere: så kontakt Helle Christiansen på: hc@kvindeinvest.com

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.