Nu har jeg jo efterhånden investeret i en årrække og har observeret overraskende opture og nedture. Vi har haft Corona-krisen, som bragte aktier i frit fald. I maj var alt helt ”normalt” igen, og aktierne gav pæne overskud, og der var ingen krise at spore. Så blev laks i den globale internetdebat kobles på Corona-udbrud, og så var laksen død og aktierne i branchen lige så. 

Når jeg står her på sidelinjen, så kan jeg godt undre mig. Hvad driver markedet? Det er der en hel branche, der hver dag forsøger at forklare almindelige mennesker som mig. 

Men jeg står stadig og undrer mig. Her bliver jeg stående og må gøre tingene på min egen måde. K

Køb og sælg når du er parat 

For det første køb og sælg, når du er parat. Hvis du tænker, at der kommer en omsiggribende recession i kølvandet på Corona-krisen, så kan det være, at du skal sælge noget. Det kan være aktier, du mener er for konjunkturbestemte. Eller områder, hvor du tænker at Corona-krisen ændrer forretningspotentialet fx oplevelser og rejser. 

Det kan også være, at du skal købe ind i nye brancher Fx er medicinalindustrien kommet i vælten som en slags moderne ”helt”, der har mulighed for at begrænse en global epidemis konsekvenser. Det kan være, at det er nu du skal købe Novo Nordisk eller Genmab eller kaster dig over de mindre medicinal virksomheder, som kan være game-changer.

Grøn er fremtiden 

For det andet vil hverken epidemi eller recession ændret på, at verden skal være mere grøn og mere bæredygtig. Så beholdt eller køb ind i aktier, der allerede har dette formål i hele deres forretningsplan og strategi. Jeg har gennem en del år  skrevet om et par mulighed og hvordan jeg betragter bæredygtigheden som et afgørende parameter. Det er investeringsverden ved at tage til sig også. 

Op og ned:

Det er mange teorier om, hvornår man skal købe og sælge, og at det menneskelige sind og psyke spiller os en puds i den sammenhæng. Vi er tilbøjelige til at sælge, når markedet går ned og købe, når det går godt. I stedet for at modarbejde denne tendens i psyken og vænne sig til at købe, når markedet er i bund ( hvornår det så er?), er det eneste råd at følge sin egen aktierytme. Det er ikke et problem, hvis du efterhånden i den læreproces får købt aktier, der giver mening for dig. Det er det, vi alle helst skal lære! 

Hvis du først skal i gang, så køb eller læs min bog “Få mod på at investere selv”. Kan købes i internet boghandel og på www.make-sense.dk

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.