Men danskerne har endnu ikke taget ETF´erne til sig, når det gælder at reducere de løbende omkostninger. Jeg forstår stadig ikke hvorfor!

De indeksbaserede gør det godt

Ifølge Jyllands-Postens fra 17 december (afsnit om ”DM i investering”) er der sket en fordobling i antal kunder hos fx Sparinvest , der heldigvis har en lang række indeks-baserede fonde, som jeg har investeret i siden jeg startede. Simpelthen for at reducere omkostninger og ud fra den betragtning, at rigtig mange undersøgelser fastslår, at de aktiv forvaltede sjældent gør det bedre end de indeks-baserede. At bruge sine penge på ekstra omkostninger til gavn for bankerne, giver ikke mening.

Simple ETF´er er også en mulighed

Jeg har stort set også siden jeg startede med at investere købt de såkaldte ETF´er. De er også billige i årlige omkostninger og dækker bredt et marked fx USA’s 500 største virksomheder, Asien eller BRIK- landene, hvis der er her man ser mulighederne. Jeg holder mig til de simple indeks-baserede ETF´er og kaster mig ikke over gearing eller andet, som er langt fra, hvad jeg som privat investor har forstand på – eller nerver til!

Du kan handle ETF´er i Danmark

Til min store forundring kunne jeg læse følgende i Jyllands-Postens afsnit om ”DM i Investering” : ” I Danmark kan private ikke handle de internationale ETF´er for frie midler pga.. skatteproblemer, som det var lagt op til at løse i 2025”.

Det er ikke rigtig – jeg handler masser af ETF´er for frie midler. Men de skattemæssige forhold er helt afhængig af din private økonomis sammensætning. For nogle vil det ligefrem være en skattemæssige fordel af investere i ETF´er. Det har jeg skrevet om flere gange og henviser til kvindeinvest blog-arkiv og Morningsstar, som også har skrevet nuanceret om skat og ETF´erne.

Meget små skattemæssige forskelle

Jeg har løbende talt med hard-core ETF-specialister, som påpeger, at det er meget små skattemæssige forskelle, når det kommer til stykket. Og i min investeringsforståelse kan omkostninger til aktive investeringsforeninger eller dårlige produkter koste mig langt mere. At jeg betaler lidt ekstra skat – hvis jeg gør det – har jeg ingen problemer med.

 

 

 

 

 

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.