Investér selv og undgå bankernes formidlingsprovision

De to professorer Ken L. Bechmann, CBS, og Carsten Tanggaard, Aarhus Universitet, står bag en netop offentliggjort analyse af den formidlingsprovision, som investeringsforeningerne betaler til bankerne, når bankerne anbefaler en bestemt investeringsforening(offentliggjort, 5-12-2014).
Analysen viser, at bankerne vælger investeringsforeninger med de højeste omkostninger. Det betyder igen, at den investeringsform som har de laveste omkostninger – og som jeg derfor selv udelukkende har – indeks- eller passive investeringsformer ikke vælges af bankerne, når de rådgiver kunderne.

Derfor er mit grundlæggende og simple råd – som jeg selv har fuldt, siden jeg startede med at investere januar 2014:
1) Investér selv uden om bankerne- se mine små film her på kvindeinvest.com. De varer ca. 1 minut og forklarer, hvor let det er: Fx ”Lær at investere med 4 klik i netbank”.
2) Tjek investeringsforeningernes hjemmeside og vælg de indekserede afdelinger (se min video: “2 lektion: Gør det letteste som nybegynder”). Det er her de laveste omkostninger er og det er angivet som en proces fx 0,65% årligt, hvilket gør det gennemskueligt for forbrugeren.

Som jeg tidligere har skrevet, anser jeg det ikke for at være i forbrugernes interesse, at banker og investeringsforeninger har sammensat omkostninger, der er meget svære at gennemskue. Se mit blogindlæg 13. Maj – ”Afskaf formidlingsprovision og giv luft til billigere investeringer”. Titlen anskueliggør min holdning til formidlingsprovision.

Men mens de forskellige interessenter diskuterer, hvilken betydning formidlingsprovisionen har – der er meget store indtjeninger på spil for bankerne – så kan du som forbruger gøre dig selv til en sikker vinder: investér selv.

0 svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *